woensdag 26 januari 2011

Nog wat grappige Sri Lankaanse weetjes



Als je witte of zwarte schoenen wilt kopen (met steunzolen!) moet je echt in Sri Lanka zijn. De Bata heeft niks anders.Wendy die was haar schoenen kwijt en moest nieuwe kopen...Nou dat viel dus niet mee. Ergens in de Bergen is het gelukt, ze heeft nu rode schoentjes :-)


Maybe yes, Maybe no. Het is het equivelent voor de Sri Lankaanse organisatie...soms wel lastig hoor. Geduld is hier een schone zaak. Nadat de manager van ons guesthouse 4 dagen had 'gebeden' dat mijn telefoon uit zichzelf naar mij terug zou keren vanuit de bergen waar ik 'm vergeten was hebben we zelf maar iemand 'in gehuurd'. Een arme man is voor ons 14 uur gaan bussen, hij was heel blij met het geld wat we hem er voor hebben gegeven.


Kamikaze chauffeurs bestaan ook in Sri Lanka. De bus is een 'efteling' attractie. Hij remt, slingert, stopt, geeft gas, haalt in, stopt, wijkt uit...pffff busreizen zijn hier best vermoeiend. In China, waar je soms 4 uur de weg af moet omdat ze een stuk aan het asfalteren zijn, ben je beter af.

Sri Lankanen zijn echt de meest gastvrije lieve mensen die je je voor kan stellen. Op de scooter kwamen we in een enorme moessonbui terecht en snel wenkte een man aan de overkant van de weg ons. Kom snel, kom snel. De thee stond klaar en voordat we het wisten werd er weer een familieportret gemaakt, inclusief Vicky (of heette die nou Anouschka?).

2 opmerkingen:

  1. Hey reizigers!

    Heerlijke verhalen, ik blijf jullie volgen.
    Had graag bij dat dode Nijlpaard willen zijn!

    Geniet voor 10 en tot ooit.

    Bye,
    Erwin

    BeantwoordenVerwijderen