woensdag 26 januari 2011

Een extra oor

.... het vervolg van Sri Lanka +

We willen de spanning er inhouden en ook thuis nog wat te vertellen hebben. Dus het OOR verhaal vertellen we graag, aan de liefhebbers van ondeugende acties, als we terug zijn. Want Roy (of eigenlijk Janike) heeft ons er tussen genomen maarrrrrr wij laten niet met ons sollen: don't touch the Dutch girls!!!

Yala park was echt een avontuur. We gingen er heen in de hoop om een luipaard te zien, een levend exemplaar natuurlijk. Het liep wat anders... Op eens stonden we bij een klein meer waar een krokodil net een jong luipaard met succes had aangevallen. Onoplettend zat het te drinken en voordat het het wist lag het in het water. Wij konden onze ogen niet geloven! Door de verrekijker maar ook met het blote oog konden we zien hoe de krokodil zijn hapje verorberde. Eerst langzaam, rondcircelend en daarna een grote 'aanval' waarbij hij het hele luipaard door de lucht rondslingerde... Bizar hoor!

In Yala hebben we ook voor het eerst een horde wilde olifanten gezien. Met een kleintje, echt te gek!
Na Yala national park zijn we doorgereist (en verregent) in het binnenland waar we de thee plantages van Sir Lipton hebben bezocht en 'Worlds End' een waanzinnige hoogvlakte.

Maar al snel wilde we terug naar de kust...in Marisse zijn we walvissen gaan spotten. En dat was echt weer een hele bijzondere ervaring. Eerst zie je water de lucht in spuiten, dan komt opeens 'de onderzeeer' boven. een walvis kan wel 17 meter lang zijn! Je gelooft je ogen niet. Moby Dick kwam ook nog eens recht op onze boot af zwemmen, de stuurman wist niet hoe snel die weg moest komen, hahaha.













1 opmerking:

  1. Hebben we in ieder geval de garantie dat jullie naar huiis komen....want dat verhaal van dat oor willen we natuurlijk wel horen!!!

    BeantwoordenVerwijderen